Hajléktalanokat vert össze két mohácsi rendőr

bűnügy
2021 február 23., 05:44

Azonnali hatállyal felfüggesztették a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét, miután összevertek két mohácsi hajléktalant - írja a Blikk. A két rendőrt a TEK vitte el bilincsbe verve a kapitányságról.

A járőrök két mohácsi hajléktalant zaklattak és bántalmaztak, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak. A Blikk beszélt az egyik áldozattal, aki azt mondta, a Duna partján evett éppen, amikor elé álltak, és azt sérelmezték, hogy a kése egy centiméterrel hosszabb a megengedettnél. „Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta” - mesélte a férfi.

A rendőröket korábbi ügyeik miatt egy ideje már figyelték. A Blikk értesülései szerint mindkét járőrt felfüggesztették, szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a pénzbüntetéseket nem fizette be.