Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolta a 7 éves lányát

bűnügy
2021 február 23., 13:34

A Székesfehérvári Járásbíróság nem jogerősen elrendelte egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint egy Fejér megyei településen szexuális cselekményt végzett a 7 éves lányával – közölte a Fejér Megyei Főügyészség.

Azt írták, a főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatás nem jogerős, mivel a döntés ellen a védelem fellebbezett, de a férfi már letartóztatásban várja a másodfokú döntést.

A közlemény szerint a gyanúsított február 14-én az otthonukban, az édesanya rövid idejű távolléte alatt a 7 éves lányát szexuális cselekményre kényszerítette. A gyanúsított ezután ismeretlen helyre távozott, a szökése miatt elfogatóparancsot adtak ki vele szemben. A férfit szombaton az otthonában tartóztatták le.

A főügyészség kitért arra is, hogy a gyanúsítottat a bíróság korábban már elítélte hasonló bűncselekmény miatt, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Bors azt írta, hogy a bűncselekményt Valentin-napon követték el egy Valentina nevű kislánnyal szemben. A lap azt írta, az anya 8 éve ismerte meg a volt párját, és 3 közös gyerekük is született. A nő azt mesélte: „Este fél 7-kor mentem el otthonról múlt vasárnap, a párom pedig egyedül maradt otthon a gyerekekkel. Fél órával később értem haza, de a bejárati ajtót már zárva találtam. Amikor az ablakot eltakaró fapalettát félrehajtottam, megláttam, hogy Feri a kislányunkkal fajtalankodott. Bedörömböltem, erre ő azonnal felpattant és kinyitotta az ajtót.” (Bors, MTI)