Egy fiatal felnőtt munkakerülésből eljátszotta a saját elrablását

bűnügy
2021 február 24., 15:29

Az arizonai hatóságok azzal vádolnak egy férfit, hogy elképesztő erőfeszítéseket tett azért, hogy megússza a munkát.

A férfit, Brandon Soulest a múlt héten tartóztatták le a rendfenntartó szervek felé tett hamis bejelentés vádjával. Az arizonai coolidge-i rendőrség egy olyan rendszert vázolt fel, aminek a célja az volt, hogy a 19 éves fiatal felnőtt megússza a munkát, mégse rúgják ki a gumiabroncsboltból, ahol dolgozott.

A rendőrség közölte, hogy február 10-én kb. 17:25-kor indult nyomozás, miután kaptak egy hívást, hogy a vasúti sínek mentén, a víztoronynál egy sérült férfi van a Phoenixtől kb. 55 mérföldre lévő, 13 ezer fős Coolidge-ban. A betelefonáló szerint a férfi többször is eszméletét vesztette. A helyszínre érve a földön, az oldalán fekve, övvel hátrakötözött kézzel, egy lila bandanával a szájában találtak rá Soulesra.

Soules azt mondta a rendőröknek, hogy miután aznap reggel befejezte a műszakját, visszatért az otthonába, ahol két maszkos férfi elrabolta a kocsija közelében, tarkón vágták, és eszméletét vesztette, ezután kocsikáztak egy darabig, majd kidobták ott, ahol megtalálták. Azt mondta, pénzt kerestek, amit az apja ásott el a sivatagban.

photo_camera Illusztráció: Daniel Kieslinger Photo/mauritius images/AFP

Csakhogy a nyomozók több nap vizsgálat után sem találtak semmit a térfigyelő kamerákon, illetve nem derült ki a tanúmeghallgatásokból sem semmi. A kórházi feljegyzések szerint Soulesnak nem is volt agyrázkódása vagy fejsérülése. Ráadásul rendőrségi jelentés szerint a nyomozók nem találtak semmilyen gyanús üzenetet vagy telefonhívást sem. Végül arra jutottak, hogy az elrablás és a kincs is csak kitaláció.

A srác a kihallgatásán elismerte, hogy csak kitalálta az emberrablást, ezért letartóztatták, majd elengedték egy bírósági idézéssel.

Soules egy autóüzletben, a Tire Factory-ben dolgozott, ahol gumiabroncsokat szerelt, és körbejárta a környéket, hogy összeszedje a szükséges alkatrészeket. Az üzlet vezetője kedden nem volt hajlandó kommentálni a férfi letartóztatását. Soules a Facebook-profilja szerint már nem ott dolgozik. (New York Times)