Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Kórházban ápolják koronavírus-fertőzés miatt Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselőt. A politikus Facebook-posztjában számolt be arról, hogy a kiskunhalasi járványkórházban ápolják, ahol jó kezekben van. 

„Életem legnagyobb megpróbáltatását élem át, ennyire beteg még sosem voltam, de fel fogok épülni!”

 - írta. Bányai múlt pénteken még arról posztolt, hogy "különlegesen engedéllyel, ellenőrzött és biztonságos körülmények között" meglátogathatta édesanyját és "a féltucatnyi, oxigén hiánytól és súlyos kétoldali tüdőgyulladástól kínlódó barátot, ismerőst" a kiskunhalasi járványkórházban. Hétfőn már nem vett részt az Országgyűlés munkájában, a veszélyhelyzetről sem szavazott.A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.