Ledöntötték Spanyolország utolsó Franco-szobrát is

Francisco Franco tábornok szobra Melillában 2018-ban. Most már nem áll ott.Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto

Eltávolították Francisco Franco tábornok, Spanyolország fasiszta diktátorának utolsó szobrát Spanyolországban. Az országot a polgárháborúban aratott győzelmétől, 1939-től 1975-ös haláláig vezető diktátornak már csak Melillában, Spanyolország afrikai enklávéjában állt szobra, most ezt távolították el. A szobor elbontását egyedül a szélsőjobboldali Vox párt ellenezte.

A szobor eltávolítását Elena Fernandez Trevino, a helyi tanács tagja történelminek nevezte. Mint mondta, Egész európában ez volt az utolsó szobor, ami egy diktátornak állított emléket. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.