Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Rusvai szerint ha jó ütemben halad az oltás, és nem jön egy újabb mutáns, akkor május végére túl lehet az ország a járványon

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A cseh és szlovák mutáns bizonyítottan a brit variáns továbbmutálódott változata, de ugyanolyan veszélyességű, egyik sem okoz súlyosabb megbetegedést, mint az eredeti brit változat, mondta Rusvai Miklós víruskutató az ATV Híradójának. Szerinte Szlovákia most küzd azzal a problémával, amivel a magyar egészségügynek decemberben kellett szembenéznie. Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mikorra érhet véget a járvány Rusvai azt mondta, hogy 

ha az oltás az eddigi ütemben halad, és nem jön egy újabb, brutális mutáns, akkor Magyarország május végére túl lehet ezen a járványon.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.