Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Úgy tűnik, a Johnson & Johnson egydózisú vakcinája jól működik

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az amerikai Élelmiszer‑ és Gyógyszerfelügyelet (FDA) elemzése szerint a Johnson & Johnson vakcinája, amiből egy dózis is elég egy embernek, erős védelmet nyújt a Covid-19 okozta betegség és halál ellen – írja a New York Times.

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

A vakcina általános hatékonysági aránya 72 százalék volt az USA-ban, és 64 százalék Dél-Afrikában, ahol ősszel egy nagyon fertőző változat alakult ki, és az új eseteket főleg az okozza. De a hatékonyság Dél-Afrikában így is 7 százalékponttal volt magasabb, mint a vállalat által korábban közzétett adatok.

Az amerikaiak valószínűleg hamarosan hasznot egy harmadik, hatékony koronavírus-vakcinából is választhatnak, amit egy év alatt fejlesztettek ki. Az FDA már szombaton engedélyezheti az oltást, attól függően, hogy az oltástanácsadó testület pénteken hogyan szavaz, miután megvitatta az újonnan közzétett dokumentumokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.