Ördögűzésen volt sürgős dolguk, ezért szegte meg két ír apáca a kijárási korlátozásokat

idióta rekordok
2021 február 25., 19:28

Irene Gibson anya és Anne Marie nővér, két notórius apáca is feltűnik azon az Irish Examinerhez eljutott videón, amin egy dublini, köztéri mise látható. A misét abból a célból rendezték, hogy „kiűzzék az ördögöt a Dáilból,” vagyis az ír parlament alsóházából.

Mindez 2020. december 8-án történt és kb. 70 ember vett részt rajta, miközben a korlátozások miatt külső helyszínen is legfeljebb 15 ember gyűlhetett volna össze. Ráadásul a két apáca 260 kilométert utazott Corkból az eseményre, pedig országon belül szintén tilos volt mozogni abban az időszakban. A videón hallható, ahogy Giacomo Ballini atya győzedelmesen azt mondja: „Semmilyen emberi erő nem veheti el tőlünk a jogot, hogy misézzünk.”

Sem a két apáca, sem a pap nem tagjai az ír katolikus egyház hivatalos egyházközösségének, kisebb katolikus szektákhoz tartoznak, így egyikük sem kért engedélyt a corki egyházmegyétől az akcióra. GoFundMe oldalán Gibson anya úgy reagált:

Jézus Urunk lelki fegyvereket és a fény páncélját adta neki és nővéreinek, hogy szembeszálljanak az őket kritizálókkal.Az apácák már egy korábbi ügy miatt hírhedtté váltak az ír sajtóban, ugyanis pár éve vettek egy földterületet és bármilyen engedély nélkül elkezdtek rajta építkezni. Akkor indították a GoFundMe oldalt, amikor elküldték őket onnan a hatóságok. Azóta már majdnem 70 ezer fontot gyűjtöttek, amiből ismét ingatlant akarnak venni.