Az óceánparton került elő az eltűnt, csalással vádolt pénzügyi tanácsadó egyik lába Ausztráliában

külföld
2021 február 26., 11:22

Az ausztrál rendőrség csütörtöki bejelentése szerint előkerült egy végtagja annak a csalással vádolt nőnek, aki négy hónappal ezelőtt tűnt el Sydneyben lévő otthonából, írja a BBC.

Melissa Caddick eltűnése már annak idején hír volt az ausztrál sajtóban, mivel a gyanú szerint több millió dollárt sikkasztott el ügyfeleitől. A rendőrség hónapokon át nem akadt semmiféle nyomra, míg múlt héten kempingezők rá nem akadtak egy emberi lábra az óceán partján, 400 kilométernyire Sydneytől.

A fotó csak illusztráció az óceán partjáról
photo_camera A fotó csak illusztráció az óceán partjáról Fotó: PATRICK HAMILTON/AFP

A DNS-vizsgálat megállapította, hogy a láb Caddické volt. A rendőrség pénteki közleménye szerint törvényszéki orvosszakértő fogja hamarosan megállapítani Caddick feltételezett halálának idejét és okát. Azt továbbra sem tudni, hogy mikor és hogyan kerülhetett a nő teste az óceánba.

Új-Dél-Wales szövetségi állam rendőrségének egyik tisztje, Mick Willing szerint egyelőre nem zárnak ki semmiféle lehetőséget az esettel kapcsolatban, lehetőségként kezelik azt is, hogy Caddick öngyilkos lett. Az áramlások modellezése során ugyanis azt találták, hogy elképzelhető, a nő teste sydney-i otthona közelében került az óceánba.

A 49 éves Caddick tavaly novemberben tűnt el, egy nappal azután, hogy a rendőrség házkutatást tartott Sydney jómódú elővárosában lévő otthonában. A nő a férje elmondása szerint futni indult el reggel, de többet nem került elő. Nem sokkal később számolt be arról a helyi sajtó, hogy pénzügyi csalással gyanúsítják. A vádak szerint a pénzügyi tanácsadóként dolgozó Caddick mintegy 10 millió dollárt lophatott el mintegy 60 kliensétől, köztük családi barátoktól és családtagoktól is.