Egy újságírót és egy politikust is megharapott a férfi, aki rátámadt egy SZFE-s maszkot viselő nőre

bűnügy
2021 február 26., 13:30

Korábban már egy újságírót és egy politikust is megharapott a férfi, aki csütörtökön késsel sebezte meg egy nő arcát, aki SZFE-s maszkot viselt, írja a Telex.

A lap értesülései szerint Ó. Bence 2018. április 8-án a Corvin-negyednél támadta meg az egyik vezető lap újságíróját, aki az országgyűlési választásról tudósított. Ó. Bence az eseményen nagy hévvel tépkedte a plakátokat, az újságíró erről kezdett el képeket készíteni a telefonjával, amikor a férfi neki esett.

„Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy «️megy a műsor a Corvinnál». Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket”- nyilatkozta a Telexnek az újságíró

Az újságíró felszállt a 4-6-os villamosra, de a férfi oda is követte, dulakodott vele és fenyegette, amiért állítólag összetörte a napszemüvegét. Az is elhangzott, hogy „hazáig követi és megöli” az újságírót, aki ekkor döntött úgy, hogy meghúzza a vészféket. Mire azonban a rendőrök és a mentők kiértek, Ó. Bence elmenekült. Az újságíró végül nem tett magánindítványt a férfi ellen, mert a kiérkező rendőrök azt mondták, hogy plakátrongálás miatt úgyis keresni fogják, ám az újságíró úgy tudja, hogy nem lett semmi az egészből. Neki viszont nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett, és a körme is leesett.

Ó. Bence egy évvel később, 2019. április 18-án ismét lecsapott, ezúttal egy MSZP-s aktivistára, aki aláírást gyűjtött a Móricz Zsigmond körtéren. A férfi piros folyadékkal locsolta le a nőt, majd a palackot is hozzávágta, amikor pedig Torzsa Sándor, a Societas elnöke közbeavatkozott, akkor rátámadt.

„Nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott” - nyilatkozta Torzsa a Telexnek.

Végül az aktivisták és a járókelők siettek Torzsa segítségére, de Ó. Bence ismét elmenekült, ezúttal viszont elfogták a rendőrök és az ügy bíróságra került.

A Fővárosi Főügyészség közleménye is megerősítette, hogy mindhárom támadást Ó. Bence követte el. A közlemény szerint az ügyészség 2018 nyarán vádat emelt a férfi ellen, és indítványozták, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a férfit. 2020 novemberében a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon pénzbüntetésre és közmunkára ítélte, a másodfokú eljárás még folyamatban van.

Ó. Bence három másik ügyében viszont már jogerős ítélet született. 2017 májusában és októberében lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, 2017 júniusában pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt közérdekű munka büntetést szabott ki vele szemben a bíróság, tudta meg a Telex.