Fikciós nagyjátékfilm készülhet az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról

FILM
2021 február 26., 07:37

800 millióból foroghat politikai krimi a 2006. őszi eseményekről, amiben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is – írja a 24.hu. A lap információi szerint nemzetközi stábot ígérnek, de a filmtervet egyelőre nagy titkolózás övezi, viszont úgy tudni, már zajlik a szereplőválogatás.

A 24.hu-hoz eljuttatott levélben olvasható a tervezett film rövid sztorija is: „Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.”

Bár ebből nem derül ki, hogy a sztoriban szereplő hangfelvétel pontosan milyen témájú, a lapnak többen is megerősítették, hogy az őszödi beszédről van szó. Beszéltek két színésszel, akiket castingra hívtak, mindkettejükre Facebookon írt rá egy casting director, telefonon pedig elmondták nekik, hogy politikai krimiről van szó, nemzetközi stábbal és neves angol rendezővel. „Nagyon sokszor elismételte, hogy fikciós film, majd meglepő gyorsasággal mondta, hogy 2006, őszödi beszéd, ilyesmi a téma, érdekel-e a főszerep” – mondta az egyik színész a 24.hu-nak.

A készülő film a lap szerint feltehetően azonos a MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált játékfilmjével, ami A hazugság ára címen fut. A projekt mellett a Nemzeti Filmiroda nyilvántartása szerint 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel. A 24.hu szerint iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a 2022-es országgyűlési választások előtt tervezik bemutatni.

A filmmel kapcsolatban keresték a MEGA FILM Kft. ügyvezetőjét, Kálomista Gábort és a castingban közreműködő Universe Management Kft. ügyvezetőjét, Markovics Annabellt is. Kálomista nem akart nyilatkozni, Markovics pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy készül ilyen film.