A Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője szerint megfontolandó az iskolák és üzletek bezárása

járvány
2021 február 27., 07:22

Ugyan az Operatív Törzs egyelőre nem tartja indokoltnak, hogy az iskolák teljesen álljanak át a digitális oktatásra, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy szerinte megfontolandó lenne két hétre megint hazaküldeni minden diákot.

Galgóczi Ágnes, aki maga is gyakran szerepel az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, a kormánypárti televízió műsorában arról beszélt, hogy a járványügyi adatok szerint a gyerekek között is erőteljesen terjed a fertőzés, ezért el kellene gondolkodni, hogy újra teljesen digitális legyen az oktatás. Viszont elég lenne csak két hétre átállni, mert ennyi idő alatt eleget lehetne haladni az oltásokkal, hogy hatékonyan meg lehessen fékezni a járványt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a harmadik hullámban felfutó fertőzések miatt rendelje el a távoktatást.

Galgóczi arról is beszélt, hogy szintén két hétre érdemes lenne az üzletek nyitvatartását is korlátozni. Az NNK osztályvezetője szerint a kontaktusok számának csökkentésére érdemes lehet bevezetni a tavaszihoz hasonló rendszer, hogy két hétig csak az alapvető fontosságú üzletek, élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankok és posták legyenek nyitva. (24.hu)