Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

A Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője szerint megfontolandó az iskolák és üzletek bezárása

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ugyan az Operatív Törzs egyelőre nem tartja indokoltnak, hogy az iskolák teljesen álljanak át a digitális oktatásra, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy szerinte megfontolandó lenne két hétre megint hazaküldeni minden diákot. 

Galgóczi Ágnes, aki maga is gyakran szerepel az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, a kormánypárti televízió műsorában arról beszélt, hogy a járványügyi adatok szerint a gyerekek között is erőteljesen terjed a fertőzés, ezért el kellene gondolkodni, hogy újra teljesen digitális legyen az oktatás. Viszont elég lenne csak két hétre átállni, mert ennyi idő alatt eleget lehetne haladni az oltásokkal, hogy hatékonyan meg lehessen fékezni a járványt. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a harmadik hullámban felfutó fertőzések miatt rendelje el a távoktatást.

Galgóczi arról is beszélt, hogy szintén két hétre érdemes lenne az üzletek nyitvatartását is korlátozni. Az NNK osztályvezetője szerint a kontaktusok számának csökkentésére érdemes lehet bevezetni a tavaszihoz hasonló rendszer, hogy két hétig csak az alapvető fontosságú üzletek, élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankok és posták legyenek nyitva. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.