Budán Kálmán Olgát, Szombathelyen Czeglédy Csabát indítja a DK az előválasztáson

POLITIKA
2021 február 27., 10:09

A Demokratikus Koalíció kiadott egy nyolcvan fős listát arról, hogy melyik választókerületben kit indítana a 2022-as parlamenti választások előtt tartandó ellenzéki előválaszáson - írja a Telex.hu. Ez még nem a teljes lista, a párt szóvivője, Barkóczi Balázs szerint mind a 106 körzetben lesz DK-s jelölt, a listán azok a politikusok szerepelnek, akik "helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei".

A listából kiderül, hogy Kálmán Olgát, az ATV korábbi műsorvezetőjét és a párt 2019-es főpolgármesterjelölt-jelöltjét a II. és III. kerületet magában foglaló 4. választókerületben indítaná a párt. A DK ismertebb politikusai közül szerepel a listán még Gy. Németh Erzsébet aki Újbudán, és Varjú László, aki Újpesten és Angyalföldön indul az ellenzéki jelölésért. De feltűnik Czeglédy Csaba is, akinek Szombathelyen az LMP-s Ungár Péterrel és a Jobbikos Bana Tiborral kell majd versengenie.

A listán olyanok is szerepelnek, akik eddig csak a háttérből vettek részt a párt politikájában. A 6. választókerületben, vagyis a VIII.-IX. kerületben például Mannhalter Dániel lesz a párt jelöltje az előválasztáson, aki korábban az RTL Klub sanghaji tudósítója volt, egy ideje pedig médiaképzéseket tartott a DK tagjainak.