Letartóztatták a csepeli késes támadót, akár 11 évet is kaphat

bűnügy
2021 február 27., 16:31

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

A késes támadóról van szó, aki csütörtök reggel a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon megsebezte egy nő arcát, a hírek szerint azért, mert SZFE-s maszkot viselt. A bírósági közleményben is szerepel, hogy a sértett „egy felsőoktatási intézmény átalakításával szembeni tiltakozást kifejező szájmaszkban utazott”. A Országos Rendőr-főkapitányság korábban közölte, a férfi részben beismerő vallomást tett, és azt mondta, azért támadt a nőre, mert „olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál”.

A bíróság szerint a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, de szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult.

Akár 11 év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá. A bíróság megállapította, hogy a férfi viszonylag rendezett személyi körülmények között él, állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik, de nem ott lakik. Alkalmi munkákból tartja el magát.

link Forrás

Büntetett előéletű, 2017-ben 2 évi próbaidőre felfüggesztett, 1 év 2 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt. Jelenleg is több eljárás zajlik ellene lopás, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, kábítószerrel visszaélés, valamint garázdaság miatt.

A férfi azt mondta, indulatkezelési problémái vannak, kezelésre lenne szüksége.