Két kispályás csaló átverte M. Richárdot és egymást is, az egyik ötször is hiába próbálta visszaszerezni a gázoló jogosítványát

bűnügy
2021 március 01., 13:31

Folytatódott M. Richárd vesztegetési ügye a bíróságon, erről írt a Telex.

A férfi jogosítványát 2016. április 5-én visszavonták, és azt csak egy utánképzési programmal szerezhette volna vissza, amihez „egy 6 órás vizsgán való való részvétel, egy számítógépes vizsga feladatsor kitöltése, valamint a forgalmi vizsga letétele” kellett. De M. Richárd megtudta, hogy K. Bálint Zsolt, az ügy harmadrendű vádlottja „hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumot” tud készíteni, ezért megkereste, és azt mondta, akármennyit fizetne, hogy a jogosítványát „soron kívül, vizsga nélkül visszaszerezhesse”.

K. Bálint Zsolt erre megkereste az ismerősét, a másodrendű vádlottat, Sz. Márton Krisztiánt, akiről úgy tudta, komoly rendőrségi kapcsolatai vannak. Sz. azt mondta, 600 ezer forintért a Közlekedésrendészeten vezető beosztásban dolgozó ismerősén keresztül tud segíteni. M. Richárdhoz elfogadta az ajánlatot, és 2017 decemberében 300 ezer forint előleget adott, majd tragikomikus fordulat jött.

Kiderült, hogy Sz. Mártonnak nincs is protekciója, K. Bálint Zsolt ezért M. Richárd személyes irataival és nevében maga ment el vizsgázni: ötször próbálkozott, de először el sem ment, másodszor nem vitte magával a személyes okiratokat, kétszer megbukott, egyszer pedig elkésett, ezért nem is engedték vizsgázni.

M. Richárd a vádlottak padján 2019. januárban.
photo_camera M. Richárd a vádlottak padján 2019. januárban. Fotó: botost/444.hu

Miközben M. Richárd próbálta visszaszerezni a jogosítványát, 2017. május 15-én halálos balesetet okozott a Dózsa György úton. Aztán kétszer is átadott 300 ezret, de azt lenyúlták, és mivel K. Bálint Zsolt tartott M. Richárdtól, megpróbált hát levizsgázni, de csak hatodjára sikerült. M. Richárd csak azért nem kapta vissza a jogosítványát, mert a kormányhivatal időközben újra elrendelte a vezetési jogosultságának szüneteltetését.

Ebben az ügyben ítéletet még nem hirdettek. (Telex)