Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Oltják az időseket Izraelben, egyre kevésbé van szükségük lélegeztetőgépre

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Októberben még közel hatszor annyi 70 év feletti covidos beteg került lélegeztetőgépre Izraelben, mint 50 évnél fiatalabb. Február elejére már csak kétszer annyian voltak, mostanra pedig szinte kiegyenlítődött a számuk.Vagyis a súlyos állapotban levő fertőzötteken belül egyre kevesebben vannak a legidősebbek.Az elemzők szerint ez jelentős részben annak köszönhető, hogy gyorsan sikerült beoltani őket: a 70-79 évesek 87 százalékban, a 80 évnél idősebbek pedig 82 százalékan fértek hozzá eddig a vakcinához, ami csökkenti a megbetegedés kockázatát, írja a Times of Israel

Oltás egy izraeli idősotthonbanFotó: NIR KEIDAR/Anadolu Agency via AFP

Az oltáson kívül szerepe lehet a gyorsabban terjedő brit variánsnak is, ami nagy mértékben fertőz a fiatalabb korosztályban. Az új fertőzéshullám miatt most 241-en vannak lélegeztetőn, ami rosszabb az októberi állapotnál, 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.