Az emberi és a sajtószabadság a most indult 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál fő témája

FILM
2021 március 02., 14:15

Idén március 1. és 10. között, hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF), melynek mottója ezúttal „Az igazság művészete”. A téma az újságírás, az emberi és a sajtószabadság, illetve az ezekért folytatott küzdelem, Örményországtól Csencsenföldön át Chiléig.

A Nem vagyok egyedül című filmmel indult a fesztivál. (Rendezte: Garin Hovannisian)
photo_camera A Nem vagyok egyedül című filmmel indult a fesztivál. (Rendezte: Garin Hovannisian) Fotó: BIDF

A fesztivál a világ dokumentumfilm művészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát mutatja be idén rendhagyó módon. 10 nap alatt 30 versenyfilm lesz látható online, és számos alkotást itt láthat először a közönség. A premiervetítések után a filmek országosan elérhetőek lesznek a nagyközönség számára a fesztivál teljes ideje alatt.

A filmek mellett egy héten át élő online közvetítéseket sugárzó BIDP stúdióból közel 100 beszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők a bemutatott témákról a filmek rendezőivel, a fesztivál civil nagyköveteivel és a nemzetközi zsűri tagjaival, valamint beszélgetéseket egyéb a filmvilághoz, a filmközönséghez, „Az igazság művészetéhez”, az emberi szabadsághoz kapcsolódó kérdésekről.

Program és jegyinformációk a BIDF honlapján.