Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Dánia és Ausztria az unión kívül, Izraellel tárgyalnak a vakcinagyártásról

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Két uniós tagállam, Dánia és Ausztria is tárgyalásba kezdett Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről. A Reuters szerint a két ország az uniós vakcinarendelések késlekedése és a lassú vakcinagyártás miatt lépett.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint helyes volt az elv, hogy az EU közösen szerzi be a vakcinákat, de az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyására szerinte túl sokat kellett várni, és kritizálta a vártnál lassabb vakcinagyártást is. Ehhez hozzátette, hogy szerinte fel kell készülni a vírus variánsaira, és emiatt a vakcinák gyártása során nem szabad csak az EU-tól függeni.

Hasonló kritikákat fogalmazott meg Mette Frederiksen dán miniszterelnök, aki szintén növelné a gyártáskapacitást, ezért is szeretnének együttműködni Izraellel.

Kurz és Frederiksen még a héten Izraelbe utaznak, hogy megnézzék az izraeli vakcinagyártási körülményeket.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.