A kormány 19 milliárdra emelte a nyíregyházi stadion keretét

POLITIKA
2021 március 03., 21:45

A kormány eredetileg 10,32 milliárd forintos keretet biztosított volna arra, hogy egy UEFA II-es, fedett nézőtérrel rendelkező, 8150 férőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott stadion épüljön Nyíregyházán, majd ősszel a közbeszerzésnél már egy 13,7 milliárdos ajánlat lett a befutó. A győztes pedig a Puskás Aréna építésében is résztvevő Épkar Zrt., valamint a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma. Alvállalkozóként szerepet kap majd a Magyar Építők Zrt. is.

Azonban egy szerdai kormányrendelettel Orbán Viktor már 19,1 milliárd forintban határozza meg azt a keretet, amit a Beruházási Ügynökség nyíregyházi stadion előkészítésére és megvalósítására költhet.

Ezzel a költségvetésben a Gazdaságvédelmi Alap című fejezet is kapott egy Nyíregyházi stadion beruházás című jogcímcsoportot is. Idén a pénzügyminiszternek 607 milliót kell átcsoportosítania a stadionépítésre. És már előre el kell gondolkodnia azon, hogy a 2022–2023. évi költségvetés tervezése során miből jut pénz a beruházásra.