Bomba robbant egy holland tesztközpontnál

külföld
2021 március 03., 15:03

Robbanás történt egy észak-hollandiai Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál szerda reggel, a rendőrség szerint pokolgépes támadás történhetett, még vizsgálják az ügyet. A robbanásnál senki sem sérült meg, de több ablak betört.

photo_camera Fotó: ARIS OIKONOMOU/AFP

A rendőrség közölte, hogy személyi sérülés nem történt, a központ öt ablaka megrongálódott. Az épület környékét lezárták, a pokolgép teljes hatástalanításának érdekében a hatóságok a védelmi minisztérium különleges részlegéhez fordultak segítségért. A detonátort valószínűleg egy fémcsőbe helyezték, amely a tesztközpont kapuja előtt robbant fel. A rendőrség szóvivője szerint minden jel arra mutat, hogy célzott támadás történt.

Bovenkarspel polgármestere azt mondta, bár a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van, meg van győződve arról, hogy a támadás a lezárásokkal és a korlátozó intézkedésekkel szembeni elégedetlenség miatt történt. Hollandiában nem ez az első eset, hogy tesztközpontot ért támadás: karácsony előtt vandálok gyújtottak fel Urk kistelepülésen egy szabadtéri központot, továbbá Amszterdamban és a limburgi Urmondban is megrongálták több tesztelőhely ablakait. (Guardian/MTI)