Közel fél évet lakott fizetés nélkül különböző magyar szállodákban, most két évig a börtönben pihenhet

2021 március 4., csütörtök 10:23

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és közel egymillió forintos vagyonelkobzást rendelt el másodfokon a Debreceni Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki közel fél éven át úgy lakott az ország különböző hoteleiben, hogy minden esetben fizetés nélkül távozott.

A bíróság szerint a 49 éves férfi 2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából, majd hat nappal később ismét úgy vett ki egy szobát egy hajdúszoboszlói hotelben, hogy azért nem akart fizetni.

A férfi sokszor álnéven jelentkezett be a recepciókon, de a legtöbbször online foglalt szállást három-öt napra, néha meg is hosszabítva időközben az ott tartózkodását. Általában az utolsó éjszaka előtti napon távozott fizetés nélkül, a legtöbbször pedig még aznap este megszállt egy másik hotelben.

2019. február 12. és november 18. között összesen 40 szállodában töltött el így 164 éjszakát ország különböző területein. Pécsen öt hotelben szállt meg így, de két-két alkalommal megfordult Hajdúszoboszlón és Sárváron is. A férfit 2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában fogták el. A féléves pihengetéssel 40 hotelnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott.