Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Zárnak a templomok, online misézés lesz

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Magyarországon működő egyházak többsége hétfőtől bezárja templomait és online szertartásokra tér át, közölte az M1-en a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára. Fischl Vilmos tájékoztatása szerint a nagyobb egyházak közül

csak a katolikus egyház nem zár egységesen, a református, az evangélikus, és az adventisták az interneten folytatják. 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az egyházmegyékre bízta a döntést. Eddig 

  • az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és
  • a Székesfehérvári Egyházmegye

jelentette be, hogy hétfőtől szünetelnek a nyilvános szentmisék. MajdAz egyetlen kivétel a temetés, melyet egyszerű formában, röviden, legfeljebb ötven ember részvételével lehet megtartani, hacsak a hatóságok ennél kisebb létszámot nem írnak elő. Nagyhét kezdetén vizsgálják meg újra, hogy visszatérhetnek-e a templomokba. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.