Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Müller szerint két hét múlva állhat meg a járvány növekedése

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal. Azt láthatjuk, hogy főképpen a mutánsoknak köszönhetően a harmadik hullám rendkívül erőteljesen zajlik” - mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Arra a kérdésre, hogy milyen eredményeket vár a hétfőtől érvényes lezárásoknak, Müller Cecília úgy válaszolt, hogy 

„a két hét eredményezhet egy olyan stabilitást, (...) amivel megtörhető az emelkedő tendencia. Megtorpan, ha nem is csökken, de már nem növekszik. Korábban elérjük azt a platót, amit nagyon szeretnénk látni már.”

Él már a 1818-as telefonszám, amin az oltásra várók jelezhetik, ha hibás adatok miatt rossz helyre hívták őket. Sőt, Müller bejelentette, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mellett egy email fiókot is beüzemeltek, adatvedelem@neak.gov.hu címen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.