15 év után emeltek vádat a férfi ellen, aki szentesi otthonából hurcolta el volt élettársát, aztán megölte

március 8., hétfő 9:05

A vád szerint az 57 éves vádlott a fiatal édesanyát annak szentesi otthonából hurcolta el, megölte, majd a nő holttestét a Tiszába rejtette - olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később élettársak lettek. Közös gyerekük is született.

A nő 2006 elején - bár tartott a vádlottól és annak reakciójától - úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezte a közös jövőt. A vádlott látszólag elfogadta és tudomásul vette, hogy a nő elhagyta, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz, és megöli a nőt, így a közös gyerek felügyeleti jogát is megszerzi magának.

A vádlott tudta, hogy hol lakik a sértett, és így azt is, hogy a házat kutyával őrzik, ezért mérget szerzett be, eltervezte a sértett megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

Az áldozat 2006. július 21-én este a vádlottal közös gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement a szentesi ház területére, megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, a sértettet elhurcolta a házból. Ezután ismeretlen helyen, olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy a nő életét vesztette. Holttestét a férfi a Tiszába rejtette.

Hogy azt a látszatot keltse, hogy volt élettársa önként távozott, a vádlott a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a sértett szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. A sértett édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a kétéves gyereket. Az áldozat édesapja a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

A nő holttestét 2007 nyarán találta meg egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján, végül 2020-ban került sor az azonosítására.

A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A nyomozást vele szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya folytatta le.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.