Fekete-Győr András szerint nagyon bántó, amit Jakab Péter a melegek örökbefogadásáról mondott

2021 március 8., hétfő 15:21

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint nagyon bántó, amit Jakab Péter, a Jobbik elnöke fogalmazott meg a Telexnek adott interjúban a meleg párok örökbefogadásáról.

Jakab Péter azt mondta:

„Sarkosan fogalmazok: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen. (...) Ezért fogalmaztam nagyon sarkosan, mert nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső. A gyermek nem tud dönteni arról, hova születik.”

Fekete-Győr András pedig azt:

„Azt hiszem, értem mit akart mondani a pártelnök: egy nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ami aztán nagyon bántóra sikerült. Bántó és helytelen álláspont, mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel.”

A Momentum elnöke a megjegyzése után azonban rögtön leszögezte, hogy jó, hogy vannak ilyen viták két szövetséges párt elnökei között, mert az ellenzéki szavazók így dönthetik majd el az előválasztáson, hogy kit látnának szívesebben az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként, amiért Jakab és Fekete-Győr is ringbe száll.