Kásler Miklós nőnap alkalmából elmondta, miért teremtette a Jóisten a férfit és a nőt, és mi az a család

nők
2021 március 08., 07:50

Március 8-a elkerülhetetlenül a férfi politikusok köszöntőposztjainak napja, amikor ki-ki egy szál vagy csokor virággal a kézben, jellemzően saját magát ábrázoló fotóval vagy videóval méltatja a Hölgyeket. Boldog István, a Fidesz vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolt képviselője például így:

link Forrás

Kásler Miklós miniszter ennél hosszabban fejtegette nőnapi gondolatait, azzal kezdve, hogy a világot a Jóisten teremtette, férfit és nőt hozva létre, hogy „együtt alkossanak egy egészet, amelyet – a gyermekekkel kiegészítve – családnak nevezünk”.

„A családban és a társadalomban egyaránt elsősorban a nők testesítik meg a gyengédséget, törődést, gondoskodást, empátiát, szépséget, ezzel kiegészítve a férfit, és ketten együtt mutathatnak utat a jövő generációinak.”„Ahogy egy családnak az anya a szíve és a lelke, úgy az egész társadalomnak, a nemzetnek is. Önök mindezeket a feladatokat, küldetéseket igyekeznek az év minden napján a lehető legjobb módon teljesíteni. Éppen ezért nem lehet a nők tiszteletét egyetlen naphoz kötni, ezért kell nekünk, férfiaknak, minden nap emlékeztetnünk Önöket arra, hogy gyönyörűek, tehetségesek, szeretetre méltóak. Isten éltesse a Hölgyeket!”

link Forrás

Elődje, a novemberben püspökké választott Balog Zoltán nőnap alkalmából videóban mondta el, mitől lesz valaki édesanya.

„Édesanya nem vagy, hanem leszel, azáltal, hogy tanítod a gyermekedet, a gyermekeidet élni.”Az egykori miniszter szerint az édesanyák után a férfiak lánytestvéreiket köszöntik, majd azokat, akik felébresztik bennük a férfit. „Mennyi ága-boga van ennek a titokzatos kapcsolatnak.” Köszöntötte azokat a nőket is, akikkel „inspiráló együtt dolgozni, alkotni”.

Aztán beszélt a nők elleni erőszakról: „S bizony olyan életek és élethelyzetek is vannak, ahol nők férfiak áldozatai, ahol visszaélnek kiszolgáltatottságukkal, ahol másodrendű emberként tekintenek rájuk és bánnak velük. A magunk és mások nevében kimondott bocsánattal, bűnbocsánat keresésével kezdődik minden új, minden megújulás, minden változás.”

Azzal folytatta, hogy ez a bocsánatkérés csak akkor hiteles, ha tettek követik. „A családban, az otthonokban, a munkahelyen, a szegénytelepeken akkor lesz kevesebb az erőszak, a kiszolgáltatottság, ha mindenek előtt a családot erősíjtük” otthon, az iskolában, a médiában, az egyházban és a közéletben. Ehhez szerinte az kell, hogy erős törvények védjék a nőket, az ember méltóságát.

Azt mondta, szükség van olyan helyekre, ahová az áldozatok menekülhetnek, ahol a gyereküket egyedül nevelők segítséget kaphatnak.

link Forrás

Pócs János, a Fidesz jászsági képviselője saját fotójával, virágokkal és egy idézettel köszöntötte a Nőket, akik életet adnak a férfiaknak.

link Forrás

Csenger-Zalán Zsolt fideszes parlamenti képviselő a zsámbéki romtemplom elől jelentkezett be egy csokor virággal, hogy köszöntse a Hölgyeket a választókerületben. A nők: gondoskodnak, vigyáznak, ellátják otthon a kisiskolásokat, tartják bennünk a lelket a járvány hátra levő heteiben, foglalta össze. Végül elküldte a csokrot a Buda Környéki Televízió női munkatársainak.

link Forrás

Az MSZP-s Hiszékeny Dezső tulipánokkal kívánt jó egészséget:

link Forrás

Címlapkép: Kásler Miklós és Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. május 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán