Balfácán módon landolt az albatrosz, köznevetség tárgya lett

Egy természetvédelmi kamera rögzítette, ahogy egy királyalbatrosz (Diomedea epomophora) ügyetlenül száll le Új-Zélandon, és a madár balszerencséjére a bukfence hamar virálissá vált az interneten, írja a Guardian

A természetvédelmi terület egyik (ember)munkatársa, Hoani Langsbury elmondta, hogy a hasonló, szerencsétlen landolások meglehetősen gyakoriak a fiatal albatroszok esetében, de a videón látható példány 11-12 év körül lehet, szóval lett volna már ideje rendesen megtanulni leszállni. 

Langsbury szerint a bukfencet valószínűleg a széljárás hirtelen megváltozása okozta. Az albatroszok jellemzően 10-15 percig köröznek leszállás közben, egyre alacsonyabbra ereszkedve, míg a végén, mintha a szárnyaik ernyőként funkcionálnának, gyakorlatilag belezuhannak a talajba.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.