Egy ideig nem dolgozik az az amerikai lelkész, aki prédikációjában Melania Trumppal, mint trófea-feleséggel példálózott

vallás
2021 március 09., 06:53

Egy amerikai lelkész szakmai tanácsadást kap és közben egy ideig nem dolgozik, miután felkerült a netre egy videó, amin prédikálás közben azt mondta, a nőknek muszáj szépnek maradniuk a férjeik kedvéért, mert „Isten úgy teremtette a férfiakat, hogy vonzódjanak a szép nőkhöz”.

Stewart-Allen Clark baptista lelkész ezután azt a kérdést is feltette, hogy „miért van az sokszor, hogy a nők a házasság alatt elhagyják magukat”, de az igazán átütő gondolat csak ezután érkezett, amikor úgy fogalmazott:

„Nem mondom, hogy minden nőnek olyan trófea-feleségnek kell lennie állandóan, mint Melania Trump. Lehetsz a második helyezettnek járó trófea is.”

Ezek után arra kérte a nőket, hogy ha lehet, inkább ne hordjanak flip-flopot, melegítőt és pizsamát, mert „az nem fog működni, abban semmi vonzó nincs”.

A maldeni baptista templom, ahol a lelkész dolgozik, egy a weboldalán közzétett közleményben közölte, hogy Stewart-Allen Clark március 2. óta fizetés nélküli szabadságon van és szakmai tanácsadáson vesz részt. (New York Times)