Jürgen Klopp nem érti, miért a Liverpoolnál és Lipcsénél is fertőzöttebb Budapesten kell játszaniuk a mai BL-meccsüket

angol foci
2021 március 10., 13:53

Nemcsak a brit Guardian tartja “abszurditásnak”, hogy az UEFA döntése miatt a Liverpool és a Lipcse három héten belül másodszor jön BL-meccset játszani arra a Magyarországra, ahol az aktuális fertőzöttség magasabb, mint akár Nagy-Britanniában, akár Németországban. Hogy a végig Budapesten játszott párharc ráadásul esetleg idegenben lőtt gólokkal dőljön el.

“Nem értem száz százalékosan” - nyilatkozta a témáról Jürgen Klopp.

“Ha összehasonlítják a lipcsei, liverpooli és budapesti történéseket, egy város akad, ahol biztosan nem szabadna játszani, ha ezeket a számokat tényleg fontosnak tartják, és az nem Lipcse vagy Liverpool. De Budapesten mindent úgy készítettek elő, mint legutóbb. Teljesen jól és az ottaniak boldogok, hogy vendégül láthatják ezeket a meccseket. De nincs problémám a két meccs lejátszásával. Ha ez jó az UEFA-nak, akkor így kell megmentetnünk a versenysorozatot”

- mondta a Liverpool edzője.

A párbaj első meccsét “idegenben” nyerte meg 2-0-ra a Liverpool, de a csapat aktuális formáját nézve bármelyikük továbbjuthat Budapesten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.