Koronavírus: 179 halott

járvány
2021 március 10., 08:26

Egy nap alatt 179 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon az operatív törzs szerdai jelentése szerint. A december 5-i csúcson 193 volt az áldozatok száma.

link Forrás

5653 új fertőzöttet azonosítottak, ami megfelel az elmúlt hét napi átlagának. A piros vonalon látszik, hogy a fertőzési görbe szinte elérte a második hullám csúcsát. A tesztek 19 százaléka, vagyis közel minden ötödik teszt pozitív. Tovább emelkedett a kórházban ápolt fertőzöttek száma is: 8348.

Közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen, ez 11-gyel magasabb az előző napi adatnál. A növekedés meredeksége valamelyest csökkent az eddigiekhez képest, de sajnos könnyen lehet, hogy ez egyszerűen a magas halálozással függ össze.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Továbbra is Somogy, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében van a legtöbb regisztrált fertőzött lakosságarányosan, az elmúlt két hetet nézve. Budapesten ismét megdőlt az új esetek (1480) és a halálozás rekordja (42) is.

link Forrás

Keddről szerdára 60 ezer embert oltottak be, összesen 1,1 millióan jutottak vakcinához mostanáig. Az elmúlt héten naponta átlagosan 50 ezer embert sikerült beoltani.

link Forrás
link Forrás
Kiemelt videóink