Visszatérnek a Fehér Házba Joe Biden kutyái

Hamarosan visszatérnek a Fehér Házba a Biden házaspár németjuhászai, amelyeket hétfőn visszaköltöztettek Delaware-be, a Biden család otthonába, miután egyikük, a fiatalabb Major „kisebb sérülést” okozott a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökének.

A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kedden elmondta, hogy a két kutya még mindig nem szokta meg teljesen az új környezetet és az új embereket.

„A Biden család fiatalabb kutyáját, Majort váratlanul érte hétfőn egy ismeretlen ember megjelenése, és olyan módon reagált, amely kisebb sérülést okozott az érintettnek, akit ellátott a Fehér Ház orvosi személyzete és nem szorult további kezelésre” - fejtette ki a szóvivő.

Psaki szerint a kutyák ideiglenes hazaköltöztetése egyébként is tervben volt, mivel a first lady, Jill Biden néhány napra elhagyta a Fehér Házat, hogy Washington államba és Kaliforniába látogasson.

A szóvivő hozzátette, hogy a két kutya hamarosan visszatér Washingtonba.

A CNN hétfőn arról számolt be, hogy Major az őrség egyik tagját megharapta. Később egy fehér házi illetékes erősítette meg, hogy a szövetségi titkosszolgálat egyik ügynökével történt a baleset.

Bidenék két németjuhásza közül a 13 éves Champ az idősebb, ő régóta él a családdal, Majort, a fiatalabbat 2018-ban hozták el egy delaware-i menhelyről. A hároméves Major a Fehér Ház első kutyája, amelyet menhelyről fogadtak örökbe.

Biden és felesége korábban egy interjúban arról beszéltek, hogy Champ és Major is jó kutya, mindkettőt nevelték attól kezdve, hogy hozzájuk kerültek. Biden elmondta, hogy Champ komoly kiképzést kapott, és Major is ismeri felesége legfontosabb szabályát: nem szabad felugrani a bútorokra. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó