Annyi a koronavírusos Montenegróban, hogy már nem bírja kezelni az egészségügyi rendszer

Az Európai Uniótól és a NATO-tól kért segítséget Montenegró, mert az egészségügyi rendszer nem bírja kezelni a rengeteg koronavírusos beteget, írja a Reuters. A 620 ezres állam jelenleg Európa leginkább sújtott országa, ami nem bírja kezelni a megnövekedett esetszámot, írja Djordje Radulovic külügyminiszter levelében. A podgoricai kormány a járványhelyzet miatt úgy döntött, hogy bezárja az iskolákat, bevásárlóközpontokat, a játszótereket, a vendéglátóhelyeket és a fogadóirodákat, valamint este 9 és reggel 5 óra között kijárási tilalmat vezetnek be.

Eddig 1902-en vesztették életüket a járványban, jelenleg 9 063 fertőzöttet tartanak nyilván, összesen 80 803-an kapták már el a vírust. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.