Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Montenegró az EU és a NATO segítségét kéri a járvány elleni küzdelemhez.

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Montenegró képtelen megküzdeni a felfutóban levő járvánnyal, írta uniós és NATO-diplomatáknak címzett levelében Đorđe Radulović, az ország külügyminisztere, aki ezért az EU és a NATO segítségét kérte. Mint írta, népességarányosan most Montenegrót sújtja leginkább a járvány egész Európában, ezzel pedig már képtelen megbirkózni az ország egészségügyi ellátórendszere.

Montenegróban Szputnyikkal oltanak, a héten a 80 év felettieket.Fotó: MILOS VUJOVIC/Anadolu Agency via AFP

Csütörtökön 654 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a 620 ezer lakosú országban már 81457 igazolt fertőzöttről tudnak. A hivatalos adatok szerint ezidáig 1101 halottja van a járványnak, csütörtökön nyolc új halálesetet jelentettek.

Radulović szerint országának elsősorban nem is vakcinára volna szüksége, hanem egészségügyi személyzetre az ellátórendszer működésének fenntartásához. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.