Pikó Andrásék feljelentést tettek az előző kerületvezetés ügyei miatt

Pikó András józsefvárosi polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy lezárult a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. (JKN) 2019-es önkormányzati választások előtti működésének anomáliáit feltáró belső ellenőrzési vizsgálat. Úgy fogalmazott, „megdöbbentő a JKN-nél feltárt korrupt gyakorlatok kiterjedt volta és kicsinyessége”, mert „nagy pénzeket nyúltak le, de nem lehet mondani, hogy ne hajoltak volna le minden forintért és ne ott fogták és rakták volna zsebre a közpénzt, ahol csak tehették”. Pikó posztjában azt írja, a JKN sokszor „szabálytalanul használt fel közpénzt”, emiatt „több ügyben felmerült a hűtlen kezelés gyanúja”.  Előfordult, hogy „külön megbízási szerződéseket kötöttek olyan feladatok elvégzésére, melyek az adott személyek munkaköri feladatai közé tartoztak és amiért minden hónapban fizetést kaptak”. Több olyan munkatárs is volt, akik „költségtérítést vettek fel a parkolási büntetéseik kifizetésére”, illetve „személyre szóló biztosításokat kötöttek”, a döntési jogosultsággal rendelkezők pedig „rendszeresen egymás javára döntöttek különböző jutalmakról, majd mikor menniük kellett, 10 milliós lelépési pénzekről”. Emellett „nagy értékű telefonokat kaptak, csak hogy pár hónap múlva leselejtezzék azokat maguknak”. 

Pikó úgy fogalmaz, „amire fény derült a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-nél az csak a jéghegy csúcsa, a Fidesz-polip csápjai mindenhova elértek”, mindezekért pedig „a politikai felelősséget az előző önkormányzati vezetésnek, személy szerint Kocsis Máté és Sára Botond volt polgármestereknek kell viselniük”. 

A polgármester azt írta, a korrupció „írmagját” is ki akarják irtani Józsefvárosban, ezért megszüntették „a bűnös gyakorlatokat lehetővé tévő vezetési struktúrákat”. Bejegyzését azzal zárja, hogy a jelenlegi vezetés büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután „a feltárt ügyek egy része olyan súlyos”, ehhez pedig hozzátette, hogy „van olyan ügy, amelyben már nyomozás, illetve tanúmeghallgatás zajlik”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.