Szekszárd fideszes polgármestere csak a képviselők fizetésén spórol, a magáén nem

POLITIKA
2021 március 11., 05:35

Személyes példamutatás helyett az ellenzéki képviselőkkel példálózott Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere, amikor a járványhelyzetben szerzett jogaival élve egy személyben döntött az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának megfelezéséről. „Miután Bomba Gábor és Illés Tamás ÉSZ-es (Éljen Szekszárd!) képviselők többször hangsúlyozták, hogy a veszélyhelyzetben meg kell fogni a pénzt, arról hoztam döntést, hogy az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok és bizottsági elnökök tiszteletdíját 50%-kal csökkentem. Az így felszabaduló pénzt a koronavírus elleni védekezésre fordítja a város” – írta.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.
photo_camera Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Gulyás Róbert, az ÉSZ képviselője szerint Ács "kicsinyes bosszúja" a lépés, amiért frakciójuk számon kérte a városvezetésen egyes beruházások költségeit, vagy az új munkatársakkal kötött szerződéseket, melyek szerintük nem a spórolás jegyében születtek. Már csak azért is érzik ezt, mert míg a polgármester az ő bruttó 160 ezer forintos tiszteletdíjukat megfelezte, a saját, millió feletti juttatását és helyettese több százezer forintos javadalmazását helyben hagyta.

Erre Ács közölte, hogy tavaly egyszer már felajánlotta a fizetése felét. A szekszárdi sztoriról beszámoló cikke végén a Blikk a miheztartást végett jelzi, hogy másrészt Budapesten is egy csomót keresnek Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadói,