Éveken át a bank pénzén nyaralt és intézte a nagybevásárlásokat az OTP volt dél-dunántúli vezetője

PÉNZ
2021 március 12., 06:41

Az ügyészség szerint hét éven át összesen 260 millió forinttal károsította meg az OTP-t F. Balázs, a bank egykori dél-dunántúli régiós vezetője.

A hvg360 által ismertetett vádirat azt írja, fiktív számlákon keresztül munkahelyével fizettette ki éttermi fogyasztásait Fonyódon, a bankkal szerződésben álló dekorációs céggel csináltatta meg az otthonát, szintén az OTP-re terhelte negyvenedik születésnapi bulijának több milliós költségeit, de még azt is marketingtevékenységként számolta el, amikor egy pécsi festőművésszel készíttetett festményt sportoló barátja számára.

évszám: 1959 képszám: 45042 találat: 410 / 711 orig: MÉSZÁROS ZOLTÁN MAGYARORSZÁG BALATON Badacsonynál, szemben Fonyód.
photo_camera Balaton, 1959. Szemben Fonyód. Fotó: Mészáros Zoltán/Fortepan

A nagybevásárlásokat is hasonlóan intézte, miközben kerülte a munkát, a nyarakat szinte végig fonyódi nyaralójában töltötte. Végül egy belső vizsgálat buktatta le, 2017-ben kirúgták. A rendőrség négy éven át nyomozott, végül öt másik vádlott terhelő vallomást tett rá. F. Balázs nem tett vallomást, és nem ismerte el a bűncselekményt.

A lap szerint a férfi hamarosan bíróság elé kerül, és választhat, hogy legfeljebb öt évre börtönbe megy, vagy elkezdődik a büntetőper, aminek akár tízéves büntetés is lehet a vége.