Kétszer megerőszakoltak egy terhes nőt Kistarcsán

bűnügy
2021 március 12., 16:52

A nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását egy férfinak, aki a gyanú szerint kedden kétszer megerőszakolt egy terhes nőt Kistarcsán. A nő éppen sétált, amikor a férfi mögé lépett, átfogta a nyakát, majd egy mezőgazdasági területre vonszolta. Ott letépte a ruháit, majd megerőszakolta. A nő félelmében eleinte védekezni sem mert, majd később, amikor megpróbált ellenállni a férfi meglökte, amitől a nő a földre esett, ott a támadó fojtogatni kezdte, majd megint megerőszakolta.

Ekkor a nő jelezte, hogy gyermeket vár, és születendő kislánya miatt kérte a támadót, hogy hagyja abba. Amikor végre sikerült letolnia magáról a férfit, az többször megütötte, majd elhagyta a helyszínt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszakkal gyanúja miatt nyomoz a férfi ellen. Az ügyészség szerint a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint feltehető az is, hogy ha szabadlábon marad, akkor megnehezítené a bizonyítást, ezért a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a távmeghallgatáson megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. április 12-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A férfi védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki öt munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható. (Bíróság.hu)