Kiherélték Thort, az arnhemi oroszlánt

Tavaly öt kölyök is született tőle, ezért itt volt az ideje egy vazektómiának. A hollandiai Arnhemben található Burgers' Zoo-ban élő 11 éves Thor két nőstény oroszlánt is teherbe ejtett, az egyik ikreket, a másik pedig hármasikreket szült.

Az állatkert vezető állatorvosa szerint azért volt szükség Thor műtétjére, mert már „bizonyított”, és ha túl sok utódja születne, az nem tenne jót a genetikai állománynak.

Mindeközben a WWF szerint az oroszlánok vadon élő állománya csökken, az elmúlt húsz évben már 30-50 százalékkal.

(BBC)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.