Két tonna hasznos teher szállítására alkalmas barkácstengeralattjárót foglaltak le a spanyol rendőrök

Két tonna kábítószer szállítására is alkalmas volt az a barkácstengeralattjáró, amit a spanyol hatóságok egy malagai ipari raktárban foglaltak le egy öt országon átívelő rendőrségi akció keretében. A rendőrség tájékoztatása szerint csak Spanyolországban 52 embert állítottak elő a rajtaütéssorozatban, mely során nagy mennyiségű kokaint és hasist is lefoglaltak.

A Malagán lefoglalt barkácstengeralattjáró.Fotó: Spanyol rendőrség - közkincs

A tengeralattjáró faszerkezetes volt, a vázat szénszállas műanyaggal borították. A hatóságok szerint Kolumbiából érkezhetett, most külön vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy milyen útvonalon érkezhetett Spanyolországba. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.