Koronavírus-számok Magyarországon 05.06.
Elhunytak + 124 Σ 28 297
Kórházban - 270 Σ 4 104
Fertőzöttek + 1 680 Σ 787 647
Tesztek + 20 890 Σ 5 475 551
Egyszer oltottak + 29 341 Σ 4 153 038

150 ezres büntetést kockáztat, aki elnyal egy fagyit Balatonfüreden

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Megnövekedett forgalomra számít a nemzeti ünnep idején a balatonfüredi önkormányzat, és ennek apropóján felhívták a figyelmet arra, hogy a városban szigorú szabályok vannak érvényben. 

Közterületen kötelező a maszkviselet, és ugyan a vendéglátóhelyek nyitva lehetnek és elvitelre kínálhatnak ételt-italt, azok elfogyasztása a város terein tilos. 

A rendőrség szigorú ellenőrzésekre készül a hosszú hétvégén, és akit közterületi majszoláson vagy fagyizáson kapnak, az 5-től 150 ezer forintig terjedő büntetéssel is szembenézhet.

Az ellenőrzések nem csak a fogyasztókat, de a vendéglátókat is érintik majd.

Könyöklők, padok kihelyezése üzletek elé tilos, sőt, a szolgáltatóknak figyelmeztetniük is kell a vásárlókat, hogy a vásárolt fagyi, hamburger vagy lángos nem fogyasztható el közterületen, csak otthon vagy az autóban. (hvg.hu)  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.