Váratlan fordulatok a jövő heti időjárásban

időjárás
2021 március 14., 15:45

A jövő héten sem várható felmelegedés, felhős, többször esős és szeles idő várható. A hőmérséklet maximumok 10 fok alatt lesznek, a leghidegebb órákban pedig még mínuszok is előfordulhatnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Hétfő

Március 15-én az ország nagy részén felhős idő várható, napközben viszont hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Néhol zápor, esetleg hózápor kialakulhat. Erős, néhol viharos szél várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között várható.

Kedd

Éjszaka több megyében is eső, havas eső várható. Napközben az ország nagy részén kisüt a nap, viszont záporok előfordulhatnak, erős széllökések lehetnek. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A hidegebb órákban mínusz 5 és 3 fok között várható.

Szerda

A Dunántúlon napsütés várható, ezzel szemben keleten az időjárás felhős, helyenként eső várható. Napközben erős széllökések lehetnek. A hőmérséklet hajnalban mínusz 5 és 2, napközben 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtök

Az ország nagy részén felhős lesz az idő, nyugaton lesz nagyobb esély napsütésre. Keleten kialakulhatnak záporok, hózáporok. A hőmérséklet minimumok mínusz 5 és 1, a maximumok 4 és 10 fok között várhatók.

photo_camera Illusztráció: Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Péntek

Megint felhős idő várható, de helyenként napsütés előfordulhat. Zápor csak helyenként fordulhat elő. Hajnalban a hőmérséklet mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul, napközben 5 és 10 fok között lesz várható.

Szombat és vasárnap

Sem múlik el a felhős idő, csak kevés napsütés várható. Hétvégén sok csapadék eshet az ország egész területén. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 3 és 4, vasárnap mínusz 2 és 5 fok között alakul. A hőmérséklet maximumok mindkét nap 7 és 13 fok között várhatók. (OMSZ via MTI)