Áder: Eloltjuk-e a járvány tüzét azzal, hogy beoltatjuk magunkat?

„A tavalyi után az idei március 15-e is olyan nap, amit nem tudunk elmúlt évek hagyományai szerint ünnepelni. (..) Sokakban fogalmazódik meg a kérdés, hogy lehet-e, van-e mit ünnepelni egyáltalán?” - kezdte ünnepi tévébeszédét Áder János. A köztársasági elnök felidézte Jókai Mór gondolatát, hogy 1848. március 15-én kezdődött a magyar nemzet szabadsága. 

„Amit az azóta eltelt két évszázad sokszor kellett védenünk, nem egyszer visszaszereznünk, óvnunk idegen hatalmakkal, ellenünk támadókkal, gyilkos eszmékkel, ma pedig egy láthatatlan vírussal szemben.”

- mondta. 

"Szembeszállunk-e a közös ellenséggel? Képesek vagyunk-e az eddiginél is jobban összefogni egy, az életünket és szabadságunkat fenyegető erővel szemben, amely fájdalmat és halált hoz közénk? Vállaljuk-e a védekezés ránk eső részét?"

- tette fel a kérdést Áder. A köztársasági elnök szerint "a járvány tüzét" azzal az egyszerű döntéssel lehet eloltani, hogy beoltatjuk magunkat a koronavírus elleni vakcinával. Szerinte ha ezt nem tesszük meg, akkor áldozatok maradunk, és tehetetlen várjuk a csodát.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.