Orbán: A sikeres járványkezeléssel mutatunk példát a következő nemzedéknek

Nemcsak az emlékezés, de a hála napja is március 15., mert a '48-asok helytállásából merítettek erőt az 1956-ban, és 1989-90-ben is, mondta a miniszterelnök Facebook-videójában. Orbán Viktor szerint "így épül a nemzet: egyik nemzedék sikeres helytállása és hősiessége adja az erőt a következő nemzedékek számára."

„Ma is ez a helyzet: nemcsak életeket kell mentenünk és visszaszorítani a járványt, de egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással példát kell adnunk a majd utánunk következő gyermekeinknek és unokáinknak, hogy ha ők kerülnek bajba, legyen mire visszaemlékezni, hogyan volt az 2021-ben, amikor a mi szüleink és nagyszüleink álltak helyt egy nehéz helyzetben”

- jelentette ki.

"Nagyon remélem, hogy lesz mit örökül hagyni a gyermekeinknek" - zárta videóját.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.