Rév Marcell a Freeszfe Egyesületnek ajánlotta fel az Emmitől kapott díját

A Freeszfe Egyesületnek ajánlotta Sára Sándor-díját Rév Marcell operatőr. Az emberi erőforrások minisztere által tavaly alapított díjjal azokat a 40 év alatti filmeseket jutalmazzák, akik "műveikkel elsősorban a nemzeti összetartozás fontosságára irányítják rá a figyelmet; a nemzeti identitás erősödését elősegítő kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel." 

„Akármilyen büszke is erre a díjra, sajnos nem mehet el szó nélkül a tény mellett, hogy az a minisztérium, amely ezt a díjat nekem adományozta, néhány hónappal korábban alma materemet, a már említett Színház- és Filmművészeti Egyetemet, megfosztotta az autonómiától és az ott tanítók és tanulók egyértelmű és látványos tiltakozása ellenére, az Egyetem irányításával saját politikai végrehajtóit bízta meg.”

- írta Rév Facebook-posztjában. A helyzetre reagálva a díjat és az esetleges vele járó anyagi juttatást a Freeszfe Egyesületnek ajánlja. 

„Ezzel egyszerre próbálom kifejezni együttérzésemet és hálámat ennek a közösségnek, a valaha volt iskolámnak, ahol többek között Sára Sándor és én is elsajátítottuk ennek a szakmának az alapjait, valamint leróni tiszteletemet Sára Sándor életműve előtt.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.