Rév Marcell a Freeszfe Egyesületnek ajánlotta fel az Emmitől kapott díját

POLITIKA
2021 március 15., 09:48

A Freeszfe Egyesületnek ajánlotta Sára Sándor-díját Rév Marcell operatőr. Az emberi erőforrások minisztere által tavaly alapított díjjal azokat a 40 év alatti filmeseket jutalmazzák, akik "műveikkel elsősorban a nemzeti összetartozás fontosságára irányítják rá a figyelmet; a nemzeti identitás erősödését elősegítő kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel."

„Akármilyen büszke is erre a díjra, sajnos nem mehet el szó nélkül a tény mellett, hogy az a minisztérium, amely ezt a díjat nekem adományozta, néhány hónappal korábban alma materemet, a már említett Színház- és Filmművészeti Egyetemet, megfosztotta az autonómiától és az ott tanítók és tanulók egyértelmű és látványos tiltakozása ellenére, az Egyetem irányításával saját politikai végrehajtóit bízta meg.”

- írta Rév Facebook-posztjában. A helyzetre reagálva a díjat és az esetleges vele járó anyagi juttatást a Freeszfe Egyesületnek ajánlja.

„Ezzel egyszerre próbálom kifejezni együttérzésemet és hálámat ennek a közösségnek, a valaha volt iskolámnak, ahol többek között Sára Sándor és én is elsajátítottuk ennek a szakmának az alapjait, valamint leróni tiszteletemet Sára Sándor életműve előtt.”