A százéves Fülöp herceget egy hónap után hazaengedték a kórházból

külföld
2021 március 16., 12:00
Fülöp herceg 2021. március 16-án, távozóban a  VII. Eduárd király magánkórházból, ahova egy hónapja, február 16-án fertőzéssel és szívproblémákkal szállították be.
photo_camera Fülöp herceg 2021. március 16-án, távozóban a VII. Eduárd király magánkórházból, ahova egy hónapja, február 16-án fertőzéssel és szívproblémákkal szállították be. Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Kedden kiengedték a kórházból Fülöp edingburgh-i herceget, II. Erzsébet brit királynő százéves férjét, akit február 16-án szállítottak kórházba egy közelebbről nem részletezett fertőzés, illetve egy már régebb óta fennálló szívprobléma miatt.

A rejtélyes fertőzéséről ezidáig csak annyit árultak el, hogy nem covid: a királynőt és Fülöpöt már január 9-én beoltották a koronavírus ellen.

Fülöpöt február 16-án a királyi család magas rangú tagjait rendszeresen kezelő VII. Eduárd király magánkórházba szállították, onnan március elején szállították át az első számú londoni szívgyógyászati klinikára, a már 900 éves Szent Bertalan kórházba. Itt kisebb kardiológiai beavatkozást is végeztek rajta. Innen került vissza a VII. Eduárdba, ahonnan aztán kedden hazaengedték. (Via MTI)