Franciaországban megszavazták a beleegyezési korhatárt

Franciaországban a képviselők megszavazták a beleegyezési korhatárt, mostantól az a felnőtt, aki 15 évesnél fiatalabbal létesít szexuális kapcsolatot, nemi erőszak miatt kerülhet börtönbe. A kormány azután döntött úgy, hogy szigorítanak a gyerekek szexuális bántalmazása elleni jogszabályokon, hogy az elmúlt időszakban több, nagyobb szexuális zaklatási botrány is volt Franciaországban.

Eric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter szerint az új jogszabály szerint mostantól már „egy felnőtt sem használhatja ki egy kiskorú beleegyezését”.

A jogszabály egyik kiegészítése szerint a tinédzserek közt továbbra sem lesz beleegyezési korhatár, amennyiben öt évnél nem idősebb az egyik a másiknál. Ezt több képviselő is kifogásolta, de az igazságügyi miniszter szerint életszerű, mert nem akarja, hogy egy 18 éves fiatal felnőtt bíróság elé kerüljön, amiért lefeküdt egy 14 és fél éves lánnyal, aki beleegyezett a szexbe.

A jogszabály tiltja majd a vér szerinti rokonok közti szexuális kapcsolatot is 18 éves kor alatt. Az országban eddig nem volt beleegyezési korhatár.

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.