Nem függesztették fel a fideszes Witzmann Mihály mentelmi jogát

parlament
2021 március 16., 15:21

Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazott a Parlament. Rágalmazás és becsületsértés miatt volt erre szükség.

Witzmann Mihály, a Fidesz parlamenti képviselője felszólal az egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 7-én.
photo_camera Witzmann Mihály, a Fidesz parlamenti képviselője felszólal az egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 7-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Fidesz-KDNP-s Hargitai János elmondta, hogy Witzmann Mihály augusztusban arról írt a Facebookon, hogy korábban a siófoki képviselői irodáját különböző szövegekkel körberagasztották, és három személyt nevezett meg, akik szerinte kapcsolatban állnak az üggyel. Egy képviselő hölgy az ügyet magára húzta, pedig nem vádolták meg, de feljelentést tett.

link Forrás

A Fidesz-KDNP a bizottsági ülésen azt javasolta, hogy ne függesszék fel a mentelmi jogát, Witzmann nem kívánt felszólalni. A jelenlévők kétharmadának kellett volna igennel szavaznia, de 4 igen és 158 nem szavazat mellett nem függesztették fel.