Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Új vírusvariáns jelent meg Franciaországban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Olivier Véran, Franciaország egészségügyi minisztere hétfőn jelentette be, hogy egy új vírusvariáns jelent meg az országban - írja a Reuters. A variánst Bretagne-ban, Lannion település kórházában azonosították. Az első vizsgálatok szerint nem fertőzőbb, és nem teszi súlyosabbá a betegség lefolyását. Ugyanakkor több betegnél hiába észlelték a tüneteket, a PCR-teszt nem mutatta ki a vírust. 

Eddig a koronavírus három variánsát, a brazil, a dél-afrikai és a brit variánst azonosították, ezek mellé sorakozott fel a Bretagne-i.

Stephane Mulliez, Bretagne regionális egészségügyi hatóságának igazgatója sajtótájékoztatót tart az új variánsról 2021. március 16-án.Fotó: DAMIEN MEYER/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.