Franciaországban mostantól nem lehet élő madarakat a fákra ragasztani

Bármennyire is hagyományos vadászati módszernek számít, mostantól kulturális alapon sem kenhetik össze ragasztóval a faágakat a franciák, hogy így csaljanak csapdába madarakat. A francia vadászokkal már tavaly nyáron közölték, hogy fejezzék be a ragasztóval való madárfogást, miután az Európai Bizottság jogi lépésekkel fenyegetőzött emiatt.

Most az Európai Unió Bírósága is kimondta, attól még, hogy ez egy hagyományos vadászati módszer, az nem jelenti azt, hogy nem lehet valami más megoldást keresni a madarak befogására. A határozat szerint mostantól egyetlen uniós országban sem lehet ragasztóval kenegetni a fákat. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.