Menet közben kigyulladt a tököli férfi kocsija, megállt, kiszállt, majd ahogy volt, lángolva otthagyta a földúton

bűnügy
2021 március 17., 09:31

Szerencsésen nyugodt, nem hisztizős típus az a 22 éves férfi, aki Tököl külterületén autózva egyszer csak azt látta tegnap, hogy füst, majd lángok csapnak ki az autója jobb elejéből. Megállt, a nála lévő üdítő rálocsolásával megpróbálta eloltani a valószínűleg elektromos tüzet, majd amikor látta, hogy reménytelen, fogta magát, és a vadul lángoló autót egyszerűen otthagyta és elsétált, anélkül, hogy a tűzoltókat vagy bárki mást értesítette volna.

Az Árpád-korban alapított kisváros - amelynek német neve, a Teckel azt jelenti, hogy Tacskó, bár a települést sajnos nem dakszlik, hanem délszláv gyökerű magyarok lakják - csak azért menekült meg, mert március nem volt egészen száraz eddig. De a police.hu szerint így is leégett 3500 négyzetméternyi terület.

A Tökölön lakó férfit hamar elfogták és kihallgatták. Azt mondta a rendőröknek, hogy eszébe sem jutott mekkora kárt okozthat a természetben az égő járműve. Környezetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.